Marx* - Kant** el ele..

herkes, her şey değişiyor.. tüm o üzerimize takıverdiğimiz kalın,geçirgen olmayan; ince,geçirgen kabuklarla birlikte biçimlerimiz, baktığımız yönler, düşüncelerimiz, duygularımız değişiyor.. iki kabuk değiştirme arasında saf ve çıplak kaldığımızda kendimize, kendimizle, kendimiz olarak..
..tam da – ve ilginçtir ki gene - orada kaybediveriyoruz - peh sevimsiz kelime - bize ait olanı.. yani öz’ü..varsa tabii, vardıysa eğer bir yerlerde..
------- iki farklı kabuk, biri kalın,geçirgen olmayan; diğeri ince, geçirgen.. (bu iki kabuğun da farklı renkleri, farklı tatları, farklı öfkeleri, farklı görüntüleri, farklı ışık kırma özellikleri var ) iki kabuk ki değişebilen bir anda – ışık hızından da hızlı – ama ikisi de sensin aslında.. dengedesin, korkma..

Emindeliklerinin arasında salınırken yaşamının an be an’ları, gerçek ile düşünce arasında ki ayrımın aslında çok da belirgin olmadığını anladığından özelsin. Sanrılar gördüğünü sansınlar, bırak.. Severim ben senin realist görünümlü duygularını..

*Hayatta değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. *Marx

**Bizler sırlarla dolu bir evrende bir rüyanın rüyasını görmekteyiz.
Gerçekte bildiğimiz hiçbir şey yoktur. Bildiğimizi sandığımız şey sadece olaylardır. O olaylar ki, bilmediğimiz bir objeyle asla bilemeyeceğimiz bir süjenin birbirlerine olan ilgisinden doğmuştur. **Kant

Hiç yorum yok: